Huomenta. Täällä näköjään tämä päivä alkaa aamusateella kuten alkoi eilenkin. Iltapäiväksi sitten taas selkenee ja lämpenee.
Eilen oli muuttumisleikki-päivä. Olin jo Suomesta lähtiessäni päättänyt, että joku täällä saa tehdä hiuksilleni mitä haluaa. Näin sitten tapahtuikin. ”Valittu mies” alkoi ihmettelyn hiuksistoni sivusiippoista, niistä, joita olen hartaudella kasvattanut ja vaalinut ja joiden avulla olen saanut synnytettyä itselleni mielikuvan jostain tyylikkyydestä tai mistä lie. Hän veti ne vaakaan ja puisteli päätään – ne lähtivät ensimmäisenä. Ja sen jälkeen lähti suurin osa jäljellä olevasta hiuspehkosta. Ajattelin, että jospa hän kuitenkin olisi minun kanssani samaa mieltä siitä, että minulle sopii tämäkkä otsatukka. Ei ollut. Siitä jäi jäljelle vain muutama suortuva. Ja arvatkaa mitä, viisikymmentä vuotta jakaukseni on ollut vasemmalla puolella ja nyt se on oikealla puolella! Mitä minä olen sanonut; kaikki on täällä toisinpäin ja eri suuntaan. Väri pysyi melkein samana, ehkä vähän vaalentui. Raitoja eikä permanenttia ei tarjottu, enkä permistä olisi saanut edes ottaa (terkkuja kampaajalleni). Mutta kaikesta huolimatta olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Eikä yhtään edes ottanut sydämestä. Otin ennen ja jälkeen kuvat, kuten olin kampaajalleni Annamarille Suomesta lähtiessä luvannut. Ne tässä alla.
Jälleen on luettu keittokirjaa ja eiliseksi menuksi valittiin Vasikankyljykset Normandialaisittain. Eipä olisi uskonut, että niin pienellä vaivalla saa aikaan semmoisen makuelämyksen. Ensin paistettiin runsaassa voissa omenalohkoja (Golden Delicious) ja sen jälkeen paistettiin samalla pannulla kyljykset, jotka maustettiin suolalla ja pippurilla. Sitten kyljykset ladottiin vuokaan omenalohkojen päälle. Sen jälkeen pannuun piti lorauttaa Calvadosta, mutta minä lorautin Armanjakkia, koska sitä oli jäänyt yhdestä munakas-ohjeesta. Kun Armanjakki oli haihtunut, lisättiin pannulle purkki ranskankermaa ja varmistettiin, että kaikki aromit pannulta tarttuivat siihen. Hetken kiehunut seos kaadettiin sitten kyljysten päälle. Ne omenalohkot suorastaan sulivat suussa ja niiden makeus antoi hienon kontrastin suolaiselle ja pippuriselle lihalle. Tähän kohden täytyy viettää hetken hiljaisuus.Tänään laitan vierailleni Imaamia, koska eivät ole sen makunautinnoista vielä tähän mennessä päässeet osallisiksi.
Hei Riitta!
VastaaPoistaTäytyy tunnustaa että kyllä paikallinen frisööri on osannut tehdä sinulle nuorekkaan leikkauksen.Toisaalta on ehkä hyvä että teit sen siellä niin tämän jälkeen Annamari saa tehdä ihan mitä vain!!?Noi sun ruokaohjees on aivan ihania.Nytkin tuli nälkä kuin luin sitä.Täällä viimeistä talvilomapäivää vietän auringonpaisteessa.Luvattu kaunista ja lämmintä viikonloppua.
Hyvän näköinen tukka. Ruokaohjekin tuntui hyvältä, voisi varmaankin käyttää myös lampaankyljyksille. Tosin en tiedä omenasta ja lampaasta.
VastaaPoistaMeillä oli mökillä muuttumisleikki.
VastaaPoistaUusi takkaleivinuuni melkein valmis, vain piippu puuttuu:)
Katso kuvat FB:stä
Heippa Riitta,
VastaaPoistahyvä hiusmalli. Sopii sinulle. Löydettiin tänne blogiisi Matin vinkistä. Todella hauskaa lukea "arjestasi" siellä satumaisissa maisemissa. Ihanat värit kuvissakin. Ja olet taitava kirjoittaja. Ihan kuin lukisi romaania. Terkkuja meiltä kaikilta! Suvi